Класни и отлежали вина за ценители, любители и колекционери

Ние се стремим да бъдем основен и надежден доставчик в България на хубави и редки вина. Нашите вина не могат да бъдат открити в супермаркета или в кварталния магазин. Предлагаме внимателно подбран списък с качествени вина от цял свят, като сме поставили акцент върху вина от Франция, Испания, Италия, Калифорния и Австралия. Нашата селекция включва най-добрите дебютни вина, както и редки вина с безупречни акредитиви от частни изби.

Доставяме на частни лица колекционери, ценители, компании, ресторантьори и други, труднооткриваеми, висококачествени вина, както за незабавна консумация, така и за отлежаване в изба. Сдобиваме се с нашите вина чрез широка мрежа от частни колекционери и търговци на хубави вина от всички краища на света. Цените се формират на база стойност и наличност на вината, които предлагаме. Хубавите и редки вина постепенно се изчерпват, което прави повторното им придобиване изключително трудно.

Нашите уникални червени вина са подходящи за:

  • Подаръци за VIP клиенти и партньори;
  • Подаръци за специални поводи и годишнини;
  • Попълване на лична колекция;
  • Консумация в приятна компания.


Когато правим селекция на нашите вина, вземаме предвид реколтата, репутацията на винопроизводителя, наличността на виното на пазара и стойността, която тя обезпечава на настоящата цена. Доставяме вина само със забележителна и изключителна оценка (90 - 100) в класацията на най-изтъкнатите и авторитетни винени къщи в света.

Класацията на „Уайн Спектейтър”. С повече от 12,000 вина за дегустация годишно, „Уайн Спектейтър” разчита на професионализма на екип от редактори, като всеки от тях се е специализирал в отделен регион. Всички вина от съответната категория се дегустират „на сляпо” , като редакторите знаят кой е региона или сорта грозде, но не и производителя или цената. Вината се разкриват след като са оценени със съответния брой точки по скалата на „Уайн Спектейтър” от 100 точки, като с окончателния резултат се обозначава цялостното качество на виното.

„Уайн Адвокат” на Робърт Паркър. „Уайн Адвокат” е издание, излизащо на всеки два месеца, което , прави класация на вина от цял свят. Без каквато и да е реклама или спонсори, „Уайн Адвокат” публикува класацията си в списание, като акцентът във всеки брой е върху различни региони. Оценката и коментарите се пишат от Робърт Паркър или накой от неговите сътрудници по дегустацията, в зависимост от региона.

Международна винена изба” на Стивън Танзер. Стивън Танзер е утвърден журналист и критик на вината. Неговото списание „Международна винена изба”, независимо издание, излизащо на всеки два месеца, прави класация и преглед на вина от цял свят. Заедно с класацията, списанието публикува и анализ на реколтата, модернизации в даден винен район, както и интервюта с водещи фигури във винената индустрия.

Последната стъпка в процеса на нашата селекциятази, която обичаме най-много) е когато ние самите дегустираме вината. Ние добавяме нашите бележки и препоръки и силно желание да удовлетворим нашите клиенти. Искрено се надяваме да харесате нашата частна колекция от хубави и редки вина, независимо дали сте гост или член на нашия клуб FineWineBG.

 

Вино на месеца
Truchard Cabernet Sauvignon Carneros 1995

Насладете се на вкуса на френското грозде, черната череша, кафето, кедъра, анасона, къпината и мекия, едва доловим танин.

Sociando-Mallet 1985

25-годишно отлежало Бордо на много добра цена. Фантастично е за пиене в момента.