Класни и отлежали вина за ценители, любители и колекционери

Ние се стремим да бъдем основен и надежден доставчик в България на хубави и редки вина. Нашите вина не могат да бъдат открити в супермаркета или в кварталния магазин. Предлагаме внимателно подбран списък с качествени вина от цял свят, като сме поставили акцент върху вина от Франция, Испания, Италия, Калифорния и Австралия. Нашата селекция включва най-добрите дебютни вина, както и редки вина с безупречни акредитиви от частни изби.

Доставяме на частни лица колекционери, ценители, компании, ресторантьори и други, труднооткриваеми, висококачествени вина, както за незабавна консумация, така и за отлежаване в изба. Сдобиваме се с нашите вина чрез широка мрежа от частни колекционери и търговци на хубави вина от всички краища на света. Цените се формират на база стойност и наличност на вината, които предлагаме. Хубавите и редки вина постепенно се изчерпват, което прави повторното им придобиване изключително трудно.

Нашите уникални червени вина са подходящи за:

  • Подаръци за VIP клиенти и партньори;
  • Подаръци за специални поводи и годишнини;
  • Попълване на лична колекция;
  • Консумация в приятна компания.


Когато правим селекция на нашите вина, вземаме предвид реколтата, репутацията на винопроизводителя, наличността на виното на пазара и стойността, която тя обезпечава на настоящата цена. Доставяме вина само със забележителна и изключителна оценка (90 - 100) в класацията на най-изтъкнатите и авторитетни винени къщи в света.

Класацията на „Уайн Спектейтър”. С повече от 12,000 вина за дегустация годишно, „Уайн Спектейтър” разчита на професионализма на екип от редактори, като всеки от тях се е специализирал в отделен регион. Всички вина от съответната категория се дегустират „на сляпо” , като редакторите знаят кой е региона или сорта грозде, но не и производителя или цената. Вината се разкриват след като са оценени със съответния брой точки по скалата на „Уайн Спектейтър” от 100 точки, като с окончателния резултат се обозначава цялостното качество на виното.

„Уайн Адвокат” на Робърт Паркър. „Уайн Адвокат” е издание, излизащо на всеки два месеца, което , прави класация на вина от цял свят. Без каквато и да е реклама или спонсори, „Уайн Адвокат” публикува класацията си в списание, като акцентът във всеки брой е върху различни региони. Оценката и коментарите се пишат от Робърт Паркър или накой от неговите сътрудници по дегустацията, в зависимост от региона.

Международна винена изба” на Стивън Танзер. Стивън Танзер е утвърден журналист и критик на вината. Неговото списание „Международна винена изба”, независимо издание, излизащо на всеки два месеца, прави класация и преглед на вина от цял свят. Заедно с класацията, списанието публикува и анализ на реколтата, модернизации в даден винен район, както и интервюта с водещи фигури във винената индустрия.

Последната стъпка в процеса на нашата селекциятази, която обичаме най-много) е когато ние самите дегустираме вината. Ние добавяме нашите бележки и препоръки и силно желание да удовлетворим нашите клиенти. Искрено се надяваме да харесате нашата частна колекция от хубави и редки вина, независимо дали сте гост или член на нашия клуб FineWineBG.

 

Вино на месеца
Sociando-Mallet 1985

25-годишно отлежало Бордо на много добра цена. Фантастично е за пиене в момента.

Truchard Cabernet Sauvignon Carneros 1995

Насладете се на вкуса на френското грозде, черната череша, кафето, кедъра, анасона, къпината и мекия, едва доловим танин.